Ez meg ki a pöcs?

Gondolom, sokan feltették magukban ezt a kérdést, akikor a múlt héten Gordon bejelentette az új magyar EU biztos személyét. Mert hogy John Rednek ez nem jött be. Hiába a nyelvvizsga, hiába a trükkök százai a szabolcsi fémgyűjtő tukkó mégsem lett European Commissioner.

Pedig mennyire biztos volt benne, hogy ő lesz a befutó.

A bejelentés előtti napokban még pökhendien válaszolgatott a sajtó azon kérdésére, hogy csalódott lesz-e, ha mégsem őt jelölik uniós biztosnak. A helyzet egyértelmű, az MSZP elnöksége engem javasolt az első helyen jelöltnek. Úgy vélem, hogy szakmai felkészültségem megfelelő ahhoz, hogy egy szakmai bizottság azt pozitívan ítélje meg – fölényeskedett a kamerafejelő.

Azért valljuk meg, szép látni, amikor egyik szoci pofára ejti a másikat. Bár azért nagyon nem kell sajnálnunk szegényt. A kiszivárgott információk szerint Bajnai a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alelnöki székébe akarja kárpótlásul benyomni.

Ez az a poszt, amit a másik ős-kommunista Németh Miklós, az utolsó(?) kádárkori kormányfő is betöltött. Németh szerint a poszt betöltéséhez a szakmai felkészültség és a feddhetetlenség a legfontosabb követelmény. Azért magunk között kijelenthetjük, valószínűleg ezt mégsem veszik olyan komolyan, hisz akkor ezt Németh elvtárs sem tölthette volna be, azzal a múlttal, amilyen az övé. Veresről már nem is beszélve.

Azért kíváncsi leszek, hogy ennek majd mi lesz a vége. A két szék között a padlóra variáció gondolom, nem csak számomra lenne szimpatikus befejezése a történetnek.

Na, de térjünk vissza a befutott jelöltre. Mégis honnan vették elő ezt az alakot? Ki a pöcs ez az Andor László?

Az ember elsőre azt gondolná, hogy előszedtek valahonnan egy külsős, még le nem járatott arcot, vagy netán ez egyszer tényleg olyat jelöltek volna, aki odavaló? Nem. Nem. Ne ringassuk magunkat sokáig ilyenekben. Ez itt Abszurdisztán. Itt kormányzati szinten a korrektség és a szakmaiasság még nyomokban sem fedezhető fel.

Andor László természetesesen elvtársi körökből való. Egy zalaegerszegi ős-MSZMP-és család sarja. Az apja Thürmerék polgármesterjelöltje volt ’90-es választásokon. Andor a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 1989-ben, majd utána hosszú ideig külföldön élt. 1999 és 2001 között a Világbank tanácsadója, 2003-tól 2005-ig a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozik. 2004-től részt vett Elqró gazdasági tanácsadó testületének munkájában is.

A napi dolgai mellett, azonban sokkal érdekesebb a közéleti pályafutása. Andor elvtárs 2004 áprilisában Gyurcsánnyal együtt szólalt fel a kommunizmus nemzetközi jelképének védelmében, majd a Népszavában tiltakozott az ellen, hogy a vörös csillag és a horogkereszt azonos jogi elbírálás alá essen. A vörös csillag iránti ragaszkodása érthető, hisz Andor elvtárs az Eszmélet nevű kommunista folyóirat főszerkesztője is, ahol ilyen jellegű írások kapnak helyet, mint ez itt, ami az ez évi tavaszi számban jelent meg:
A kommunizmus bukásáról értelmetlen beszélni. Ha ma a kommunizmusnál kevesebbet tűzünk ki célul, akkor a mindent elfogadó szociáldemokrácia sikamlós lejtőjére jutunk. A cselekvés érdekében a párt hagyományos vertikális-hierarchikus szerveződése helyett horizontális, hálózatszerű szervezeti formákat kell előnyben részesíteni.

Sztálin “heroizmusa” bürokratikus és szociál-kollektivista eredetű. A Gulag gazdasági tényező volt, ahol a rabokkal, mint munkaerővel kalkuláltak. Hitler bukásával a nácizmus végérvényesen a történelem szemétdombjára került, míg a szocializmus gondolatköre és kultúrája a sztálini bűnök ellenére sokakat ma is egy jobb, humanisztikusabb világ lehetőségével kecsegtet.

Hitler az Endlösungot élete és teljesítménye értelmeként fogta fel. Sztálin – mint fentebb hangsúlyoztuk – a Gulag-nak átnevelő, humanizáló funkciót próbált tulajdonítani.
Mit lehet erre mondani? A szocik ismét megtalálták a maguk jelöltjét, aki töretlenül tovább fogja vinni Gyurcsány és Bajnai örökségét. Andor már az MSZP új generációja, egy hithű poszt-kommunista, egy harcos antifasiszta. A többség számára azonban ismeretlen, és ezzel veszélyesebb is, hisz könnyebben el tudják hitetni róla, hogy független, szakmai jelölt. Pedig nem más, mint egy sima pártfunkcionárius, aki gondolkodás nélkül végrehajtja majd a felettesek utasításait.

Persze sokan legyintenek majd, hogy kit érdekel, hogy ki van kint Brüsszelben, meg hát Kovács merjünkkicsiklenni Lászlóhoz képest még Kiszel Tünde is, előrelépés lenne. Mondjuk ez igaz, de azért mégis milyen hitvány dolog az, hogy egy olyan ember képviseli Magyarországot, aki nyíltan felvállalja és propagálja a kommunizmust, aki az ’56-os forradalom leverését is helyesnek tartja.

Az is kérdés lehet még, hogy mit szól Andorhoz az EU. Bár ez ügyben, azért ne legyenek illúzióink. Az alakuló új EUCCP valószínűleg tárt karokkal fogadja majd a „magyar” jelöltet, hisz ő majd biztosan nem fog szembemenni a lenini elvekhez kísértetiesen hasonlító szándékokkal. Minden további nélkül asszisztálni fog a nemzetek felszámolásához és egy egységes, birka módjára irányítható közösség létrehozásához.

Mit mondhatnánk még?

Európa cionistái egybesüljetek!

3 kommentek:

Névtelen írta...

Szemét zsidók!!!!

Névtelen írta...

Nem értem , miért született a cikk. Mi ez a keserű megdöbbenés? Borítékolható volt, hogy ezt teszik. Egyenes, tiszta politikát csak akkor várjunk, ha a TELJES jelenlegi garnitúrát lángszóróval tüntetjük el a föld színéről....

Névtelen írta...

Nagy a Te Igazságod Névtelen, érik a gyümölcs ezeknek a magyarul beszélő idegenszívű szolgáknak!!!!!

Lesz futkosás, ajvékolás, egymásra mutogatás. Elnézést de elképzeltem most ahogy égő fejjel rohangál lévai alias lendvai főszottyka, családgyilkos főgordonka, és a többi.....
Valami nagy nagy tűzet kéne rakni, és rárakni mindent mi ócska...... hitvány.

Remélem lesz annyi motalkó hogy az összes elporladjon...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló